Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα την πόλη του Βόλου. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1937 και χρώματά του είναι το κόκκινο και το λευκό. Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, άρσης βαρών και κολύμβησης. Στις αρχές Μαρτίου του 2013, ίδρυσε τμήμα γυναικείας πετοσφαίρισης (βόλεϊ γυναικών). Παλαιότερα διέθετε επίσης τμήματα χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης.Τμήμα ποδοσφαίρου
Α.Σ.Ολυμπιακός Βόλου 1937 | |||
Το επίσημο έμβλημα του Ολυμπιακού Βόλου |
|||
---|---|---|---|
Πλήρες όνομα | Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 | ||
Ψευδώνυμο(α) | Ερυθρόλευκοι, (ομάδα) Αυστριακοί, (υποστηρικτές) |
||
Ίδρυση | 1937 | ||
Πρόεδρος | Δημήτρης Καραγιάννης | ||
Προπονητής | Γιώργος Βαζάκας | ||
Πρωτάθλημα | B' Εθνική [2] | ||
2010-11 | Σούπερλιγκα, 5ος | ||
Ιστορικά στοιχεία
Δεκαετία 1930
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1937 με πρώτο πρόεδρο τον Απόστολο Πούργια. Η γέννηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στην παραθαλάσσια γειτονιά του Βόλου, Άγιος Κωνσταντίνος. Την πρώτη χρονιά της επισημοποίησής του, ο Ολυμπιακός μετέχει των αγώνων Κυπέλλου Πάσχα του 1937 με αντιπάλους την Νίκη, τον Κεραυνό, τον Απόλλωνα και τον Οδυσσέα. Ύστερα από νικηφόρους αγώνες κερδίζει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του. Το 1938 ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την πρώτη μεγάλη του διάκριση και γίνεται γνωστός στο πανελλήνιο όταν φτάνει στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, αφού αποκλείει τον Ηρακλή. Ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έφτανε τόσο μακριά στο θεσμό του κυπέλλου.Δεκαετία 1940
Το 1947 ο Ολυμπιακός χρίζεται πρωταθλητής Θεσσαλίας. Η ομάδα έπειτα ανανεώθηκε και για 5 χρόνια δεν κατέκτησε κανένα τίτλο. Το 1952 όμως είδε τα αποτελέσματα της ανανέωσης να αποδίδουν και κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Στις 4 Μαΐου του ίδιου χρόνου σημείωσε μάλιστα τη πρώτη του διεθνή νίκη επί της τουρκικής Ντεμί Σπορ με 6-2. Την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός κέρδισε το Τζάνειο Κύπελλο Θεσσαλίας.Δεκαετία 1950
Το 1954 ήταν η πιο πετυχημένη ως τότε χρονιά για τον Ολυμπιακό. Αφού έγινε πρωταθλητής Βόλου κατέκτησε για μια ακόμα φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας, αφήνοντάς πίσω του την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Ηρακλή Λάρισας. Έπειτα κέρδισε τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας και αναδείχτηκε πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου και κατατάχθηκε 5ος.Το 1955 ήταν αξιοσημείωτο για την ιστορία της ομάδας. Ενώ ο Βόλος συνταρασσόταν από τους καταστροφικούς σεισμούς του Απριλίου, η ομάδα κατάφερε, χωρίς να το περιμένει κανείς αφού η πόλη είχε καταστραφεί, και ταξίδεψε στην Αθήνα για τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ, την οποία και απέκλεισε φτάνοντας στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας.
Δεκαετία 1960
Το 1960 ο Ολυμπιακός φτάνει στους 18 του κυπέλλου Ελλάδας και παράλληλα κερδίζει την συμμετοχή του στην Β΄ εθνική κατηγορία. Στην πρώτη του χρονιά παίρνει την 7η θέση και υποβιβάζεται.Το 1961 συγχωνεύτηκε με τον Εθνικό Βόλου. Την ίδια χρονιά κερδίζει και πάλι την άνοδό του στη Β΄ εθνική. Έτσι συμμετέχει στον όμιλο της Κ. Ελλάδας και στέφεται πρωταθλητής. Στους αγώνες μπαράζ όμως χάνει την άνοδό του στην Α΄ εθνική. Εκείνη τη χρονιά κάνει τα πρώτα βήματά του στον Ολυμπιακό ένας μετέπειτα μεγάλος ποδοσφαιριστής, ο Βασίλης Μποτίνος.
Την χρονιά '62-'63 παίρνει την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Την επόμενη όμως χρονιά παίρνει τη 1η θέση μαζί με τον Α.Ο. Τρικάλων, από τον οποίο και χάνει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ στη Λαμία.
Το 1964 κατετάγη 4ος στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, χωρίς τον Βασίλη Μποτίνο, ο οποίος μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό. Η επόμενη χρονιά είναι εξίσου αποτυχημένη αφού για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός χάνει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία καταλαμβάνοντας την 5η θέση.
Η χρονιά του 1966 ήταν διαφορετική. Αφού ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε πρωταθλητής στον όμιλό του καταφέρνει να υπερκεράσει τα εμπόδια του Πανελευσινιακού και της Καβάλας και να ανέβει στην Α΄ εθνική.
Η πρώτη του χρονιά στην κατηγορία αυτή δεν ήταν πετυχημένη και εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και αλλαγών στη διοίκηση του συλλόγου ο Ολυμπιακός κατετάγη 18ος και υποβιβάστηκε. Την επόμενη όμως χρονιά επανέρχεται στην μεγάλη κατηγορία μετά από δύο αγώνες μπαράζ με τη Βέροια και αφού έχει τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά έφτασε στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας.
Έτσι, το 1969 ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ καλά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα όμως και πάλι μετά από διοικητικές ανακατατάξεις παίρνει κατιούσα πορεία, τερματίζει 16η και υποβιβάζεται.
Δεκαετία 1970
Το έτος 1970 προβιβάζεται και πάλι ως πρωταθλητής της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Επίσης φτάνει στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας.Το έτος '71-'72 ξεκινά θαυμάσια, όμως οι μέτριες εμφανίσεις στον β' γύρο δίνουν τελικά στον Ολυμπιακό την 13η θέση. Παράλληλα κερδίζει την 4η θέση στο θερινό τουρνουά του Ο.Π.Α.Π.. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει λίγο ψηλότερα, στη 12η θέση.
Το έτος 1973-1974 κατετάγη 13ος. Την επόμενη χρονιά υποβιβάζεται λόγω της μείωσης των ομάδων στην Α΄ εθνική, αν και κατετάγη 14ος, θέση η οποία στην αρχή του πρωταθλήματος δεν οδηγούσε σε υποβιβασμό. Η επόμενη χρονιά βρίσκει τον Ολυμπιακό μετά από καιρό στη Β΄ εθνική. Τελικά παίρνει την τρίτη θέση. Το έτος '76-1977'77 τερματίζει 8ος.
Την χρονιά '77-'78 ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί σπουδαία πορεία, χάνει όμως την άνοδο για δύο βαθμούς από την Α.Ε. Λάρισα.
Το πρωτάθλημα του '78-'79 χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο σκανδαλώδη της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός κατετάγη τελικά τρίτος και την επόμενη χρονιά παίρνει την 6η θέση.
Δεκαετία 1980
Το έτος '80-'81 η διοίκηση και πάλι βάζει στόχο την Α΄ εθνική. Ο Ολυμπιακός όμως βρίσκει μπροστά του ένα διψασμένο για επάνοδο Ηρακλή και τελικά παίρνει τη δεύτερη θέση πίσω του.Το έτος '81-'82 χάνει και πάλι την άνοδο στις λεπτομέρειες από τον Μακεδονικό. Τελικά παίρνει και πάλι τη δεύτερη θέση. Την επόμενη χρονιά μετά από την απώλεια του Βασίλη Καραμίχαλου και την αναστάτωση που ακολούθησε παίρνει την 5η θέση.
Η Περίοδος '84-'85 έμεινε χαραγμένη στις μνήμες των φίλων της ομάδας. Ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται μετά από 21 χρόνια παρουσίας σε Α' και Β' εθνική, στην Γ' κατηγορία.
Το '85-'86 είναι χρονιά ανόδου και ο Ολυμπιακός επανέρχεται γρήγορα στη Β΄ εθνική.
Ο νεοφώτιστος τότε Ολυμπιακός του '86-'87 κάνει καλή πορεία και τερματίζει 4ος για να έρθει η επόμενη χρονιά κατά την οποία ο Ολυμπιακός κερδίζει και πάλι την άνοδο του στην Α΄ εθνική.
Η Περίοδος '88-'89 ήταν πετυχημένη αφού ο Ολυμπιακός ενισχυμένος με τον Ίμρε Μπόντα, ο οποίος αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ την χρονιά αυτή με 20 γκολ, τερματίζει στην 11η θέση της Α΄ εθνικής. Η επόμενη όμως χρονιά δεν είναι ανάλογη και ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται καταλαμβάνοντας τη 17η θέση.
Δεκαετία 1990
Χωρίς καμία σημαντική επιτυχία πέρασε η δεκαετία του '90 για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα όχι μόνο κατόρθωσε να υποβιβαστεί στη Γ΄ κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία του, αλλά και να παραμείνει αρκετά χρόνια σε αυτή. Από την περίοδο '94-'95 η ομάδα αγωνίζεται χωρίς να είναι ανταγωνιστική στη Γ΄ εθνική, όπου και καταλαμβάνει θέσεις όχι παραπάνω από την όγδοη. Το 1998-1999 βγαίνει πρώτη και κερδίζει την άνοδό της.Δεκαετία 2000
Ο Ολυμπιακός το 2000 πραγματοποιεί μια καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα, αλλά κάποια ατυχή αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες τον ρίχνουν στη έβδομη θέση. Την επόμενη χρονιά με μια ανάλογα μέτρια πορεία κατατάσσεται όγδοος. Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου παραπαίει. Αναγκάζεται και ξεπουλά ιδιοκτησίες του συλλόγου, ενώ ένα-ένα τα τμήματα του ερασιτέχνη κλείνουν. Η διοίκηση εγκαταλείπει την ομάδα. Αποτέλεσμα του ιδιοκτησιακού κενού,της αδυναμίας των τοπικών πολιτικών προσώπων, αλλά και της επιλεκτικής διαχείρισης της εξουσίας από τα όργανα της πολιτείας, ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να μπει σε κανένα νόμο ρύθμισης χρεών. Με βεβαιωμένα χρέη 360.000 ευρώ, την ίδια ώρα που άλλες ΠΑΕ ρυθμίζουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ, ο Ολυμπιακός γίνεται μια από τις 3 ομάδες που υποβιβάζονται στην Δ΄ εθνική το καλοκαίρι του 2003.Η χρονιά '03-'04 είναι και η χειρότερη στην ιστορία του Ολυμπιακού αφού η ομάδα του Βόλου είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί στα γήπεδα της Δ΄ εθνικής. Μια ομάδα φίλων του Ολυμπιακού η οποία αποτελείται από μελή παλαιών διοικήσεων του συλλόγου αποφασίζει να κάνει μια πρωτοποριακή κίνηση για να αντισταθμίσει τον υποβιβασμό που υπέστη ο σύλλογος το 2003. Εξαγοράζει την ομάδα της Κασσάνδρας, η οποία αγωνίζεται στην Β΄ εθνική και την μετονομάζει σε Α.Σ.Κ. Ολυμπιακό με έδρα τον Βόλο. Στην κίνηση μετέχουν και πολλές εκατοντάδες απλών φιλάθλων του Ολυμπιακού. Παράλληλα, αποφασίζουν να διατηρήσουν και την ομάδα της Δ΄ εθνικής ως β΄ ομάδα. Η ομάδα της Β΄ εθνικής το '04-'05 χάνει στις λεπτομέρειες την άνοδο και κατατάσσεται 5η. Παράλληλα αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έρχεται σε ρήξη με την παλαιά διοίκηση με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες για τα επόμενα τρία χρόνια να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους. [3] Το παράδοξο αυτό πήρε τέλος το καλοκαίρι του 2008 όταν και οι δυο Ολυμπιακοί συγχωνευονται.[4].[5]
Έτσι με την ένωση των ερασιτεχνικών σωματείων των δυο ομάδων δημιουργήθηκε η ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ως συνέχεια της ομάδας του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου.
Δεκαετία 2010
Ο Ολυμπιακός Βόλου το έτος 2009/10 βγαίνει 1ος στην Β΄ Εθνική και ύστερα από 20 ακριβώς χρόνια ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα. Έτσι βάζει στην τροπαιοθήκη του το 4ο πρωτάθλημα που πήρε από την Β΄ Εθνική και συνολικά το 7ο. Την επόμενη σεζόν πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στα σαλόνια της Α' Eθνικής που έχει ως αποτέλεσμα να κατακτήσει την 5η θέση που τον οδηγεί στα πλέυ οφ και στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Mετά από 14 μήνες αποχής από αγωνιστικά καθήκοντα λόγω το Σκάνδαλο των Στημένων Αγώνων ο Ολυμπιακός Βόλου γιόρτασε την εισήγησή του στην Β' Εθνική και επίσημα.[6]- Στις 10 Οκτωβρίου 2011 μετά από απόφαση του Δ.Σ. η ομάδα ποδοσφαίρου δεν δηλώθηκε σε καμιά εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. με την εκπνοή της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στην Δ’ Εθνική, ο Ολυμπιακός Βόλου μένει για πρώτη φορά στην 74χρονη ιστορία του χωρίς συμμετοχή σε εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
- Τον Φεβρουάριο του 2012 εκδικάσθηκε η προσφυγή στο αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου για την εξάλειψη της ποινής του πενταετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που είχε επιβληθεί από την UEFA με αναστολή, αλλά απορρίφθηκε[12].
- Στις 7 Ιουνίου 2012 μετά από πολλές πολιτικές πιέσεις εγκρίθηκε από την ΕΕΑ το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε γι'αυτόν και μόνο τον σκοπό δίνοντας την μεταβίβαση του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη[13].
- Στις 12 Σεπτεμβρίου με απόφαση-αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μετά από 14 μήνες αποχής από αγωνιστικά καθήκοντα ο Ολυμπιακός Βόλου γιόρτασε την είσοδο του στην Β' Εθνική και επίσημα.[14]
Αλλαγή Μετοχικότητας
Στις 11 Ιανουαρίου 2013 η ΠΑΕ Ολυμπιακος Βόλου μπήκε σε μια Νέα Εποχή ανακοινώνοντας και επίσημα ότι η ομάδα άλλαξε χέρια δίνοντας τις μετοχές σε μία ομάδα Βολιωτών επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν την ομάδα με εκπρόσωπο τον Δημήτρη Καραγιάννη πρώην Πρόεδρο του Ερασιτέχνη της ομάδας. Στις 26 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε η μεταβίβαση 58,12 % των μετοχών της ΠΑΕ στον Πρόεδρο Δημήτρη Καραγιάννη.[15]Γήπεδο και εγκαταστάσεις
Ο Ολυμπιακός Βόλου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του μέχρι και το 1968 χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο του κυνηγητικού συλλόγου στον Άναυρο. Μάλιστα η πρώτη διοίκηση του Ολυμπιακού προσπάθησε να αποκτήσει τον χώρο, χωρίς επιτυχία.Το 1968 η ομάδα μετακόμισε στο Ε.Α.Κ. Βόλου, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία της Νέας Δημητριάδος και έχει χωρητικότητα 9.000 θέσεων. Τη σεζόν 2008/09 χρησιμοποιεί ως έδρα το Πανθεσσαλικό Στάδιο. To 2009/10 χρησιμοποίησε το γήπεδο ΕΑΚ Βόλου, που έχει χωρητικότητα 12.000 θέσεων. Με την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, η ομάδα μετακομίζει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αναμένοντας να τελειώσουν τα έργα αναβάθμισης του Ε.Α.Κ. Βόλου.
Η ομάδα είχε ιδιόκτητο βοηθητικό γήπεδο στην Άλλη Μεριά Βόλου, το οποίο όμως χάθηκε λόγω χρεών προς το δημόσιο. Σήμερα κάνει μια νέα προσπάθεια και δημιουργεί ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο σε προάστιο του Βόλου, στον δήμο Αισωνίας.
Διακρίσεις
- 2010-2011 5ος στην Super League και συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ.
- ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2011–12 Συμμετοχή στα προκριματικά του EUROPA LEAGUE. Αγώνες 4, προκρίσεις δύο.
- Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει παίξει στην Α΄ Εθνική τα έτη: 1967-68, 1969-70, 1971-72, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1988-89 ,1989-90, 2010-11.
- Πρωταθλητής Πανεπαρχιακού το έτος 1954-55 και *5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
- Πρωταθλητής Β' Εθνικής τα έτη:1961-62,1966-67,1970-71,2009-10
- Πρωταθλητής Γ΄Εθνικής τα έτη :1985-86,1998-99
Αξιομνημόνευτοι ποδοσφαιριστές
- Τάκης Συνετόπουλος
- Νίκος Μαλάκος
- Ίμρε Μπόντα
- Κώστας Σταματίου
- Γιώργος Καραμίχαλος
- Βασίλης Βασιλάκος
- Βασίλης Καραΐσκος
- Θανάσης Κωστούλας
- Βασίλης Μποτίνος
- Βαινάς Δημητριος
- Αντώνης Μάνδαλος
- Βασίλης Πανόπουλος
- Ηλίας Σολάκης
- Χαβιέ Ούμπιδες
- Βιθέντε Μόνχε
- Λέαντρο Αλβάρες
- Μάριο Μπρέσκα
- Πέδρο Ιράλα
- Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ
- Γιάννης Ζαραδούκας
- Χουάν Μαρτίν
- Έλντιν Γιακούποβιτς
- Πίτερ Ντολεζάι
- Ζόλταν Σέλεζι
- Νοέ Ακόστα
- Παύλος Μητρόπουλος
- Λεωνίδας Καμπάνταης
- Σαβιέ Τομάς
- Κώστας Καπετάνος
- Ροτζέριο Μάρτινς
- Πάτρικ Ογκουνσότο
Σύνθεση ομάδας
Νο | Εθν. | Ονοματεπώνυμο | Έτος γ. | Προηγούμενη ομάδα | |
---|---|---|---|---|---|
Τερματοφύλακες | |||||
1 | Θεόδωρος Γκίτκος | 1974 | Εθνικός Αστέρας | ||
22 | Χοσέ Εμανουέλ Ρόκα Κάσες | 1976 | Δόξα Δράμας | ||
26 | Άγγελος Σταυράκης | 1988 | Εθνικός Φιλιππιάδας | ||
Αμυντικοί | |||||
14 | Παναγιώτης Κατσιαρός | 1978 | Α.Ε. Λάρισα | ||
31 | Δημήτρης Πετκάκης | 1983 | Πανιώνιος | ||
21 | Ευθύμης Γουσούλης | 1985 | Καισαριανή | ||
72 | Βαγγέλης Στουρνάρας | 1982 | Νίκη Βόλου | ||
13 | Βαγγέλης Γκοτόβος | 1986 | Ηρακλής | ||
19 | Θανάσης Παλαιολόγος | 1977 | Παναιτωλικός | ||
4 | Σπύρος Γόγολος | 1978 | Αναγέννηση Δερύνειας | ||
27 | Σταμάτης Καρράς | 1988 | Α.Ο. Θρασύβουλος Φυλής | ||
27 | Θανάσης Κωστούλας | 1976 | Αστέρας Τρίπολης | ||
Μέσοι | |||||
33 | Μάριο Μπρέσκα | 1981 | Παναχαϊκή Γ.Ε. | ||
23 | Mατίας Μπολάτι | 1988 | Ατλέτικο Αλούμνι | ||
17 | Χάρης Παππάς | 1983 | Πανσερραϊκός | ||
8 | Θανάσης Πινδώνης | 1986 | Αναγέννηση Δερύνειας | ||
6 | Δημήτρης Τσιάτσιος | 1976 | Π.Α.Ε. Βέροια | ||
5 | Ματίας Κάσκιο | 1988 | ? | ||
11 | Κώστας Καπετάνος | 1984 | Άρης | ||
32 | Εγκούτου Ολίσε | 1984 | Παναχαϊκή | ||
Επιθετικοί | |||||
99 | Πάτρικ Ογκουνσότο | 1983 | Αναγέννηση Επανομής | ||
20 | Αντόνιο Σάλας Ανιέτε | 1986 | Α.Ν. Θεούτα | ||
18 | Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο | 1976 | ΠΑΣ Γιάννινα | ||
15 | Βασίλης Γαλάνης | 1987 | ΦΚ UTA Αράντ | ||
77 | Γιανίκ Γένγκα | 1985 | Παρί ΦΚ | ||
9 | Τοντόρ Κόλεφ | 1980 | ΦΚ Ετάρ 1924 |
Προπονητικό Προσωπικό
To προπονητικό team του Ολυμπιακού Βόλου όπως το ανακοίνωσε η ΠΑΕ στις 10/8/2012[16]Τεχνικός Διευθυντής |
---|
Άκης Πέτρου |
Προπονητής |
-- |
Βοηθός προπονητή |
Αντώνης Μάνδαλος |
Γυμναστής |
Παντελής Παντελόπουλος |
Βασίλης Σέγγος |
Προπ. Τερματοφυλάκων |
Βαγγέλης Φιλιππής |
Γυμναστής |
Χρήστος Παπαιωάννου |
Τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης
Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος
Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, ο Ολυμπιακός Βόλου λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Θ..Έδρα του συλλόγου είναι το Ε.Α.Κ. Βόλου, χωρητικότητας 1.200 θέσεων. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Νικόλαος Τσεκούρας, ενώ καθήκοντα προπονητή διατηρεί από το Νοέμβριο του 2012 ο Φώνης Μαυρομιχάλης, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά οδήγησε τη γυναικεία ομάδα στην Α1 Εθνική Κατηγορία.[23]
Τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης
Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.[19]
Στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα του Βόλου γνώρισε τον αποκλεισμό στη «Φάση των 16», γνωρίζοντας την ήττα από τον Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 50–41.[34][35]
Έδρα του Ολυμπιακού Βόλου είναι το Ε.Α.Κ. Βόλου. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Νικόλαος Τσεκούρας και έφορος του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης ο Τρύφων Πλασταράς.[36] Καθήκοντα πρώτου προπονητή διατηρεί ο Μιχάλης Καπουρνιώτης. Το ρόστερ του συλλόγου για την περίοδο 2012-13 απαρτίζουν οι παρακάτω αθλήτριες:
Άλλα τμήματα
Ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της ιστορίας του περιελάμβανε επίσης τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και τμήμα άρσης βαρών, ενώ από τις 5 Μαρτίου 2013, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία τμήματος γυναικείας πετοσφαίρισης (βόλεϊ γυναικών).Από το τμήμα της κολύμβησης, το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του, έχουν βγει αθλητές με ευρωπαϊκές κατακτήσεις, όπως η Έυη Μακρυγιάννη, η οποία συμμετείχε πρόσφατα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Συνολικά το τμήμα είχε 21 μετάλλια στους Χειμερινούς και την πρώτη θέση σαν σύλλογος στα Πανθεσσαλικά, Υποκράτεια το 1995-1996.
Το τμήμα άρσης βαρών έχει καταγράψει πολλά μετάλλια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, περίπου 56 συνολικά.
Το τμήμα υδατοσφαίρισης έχει να επιδείξη το επίτευγμα συμμετοχής 6 πρώην παιχτών του στην Εθνική Ελλάδος το 1995.
Τέλος, το τμήμα χειροσφαίρισης κατάφερε να φτάσει στη Β' Εθνική Κατηγορία το 2007 κατακτώντας το Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Κατηγορίας, ωστόσο διαλύθηκε την επόμενη χρονιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου